Verasol

Hoe monteer je een Verasol veranda?

Heb je onlangs bij Verasol een veranda gekocht? Dan leg ik je hier kort uit hoe je dit moet monteren. Je kunt naar de website gaan om nog meer informatie hierover te vinden. Wanneer je een echte doe het zelver bent, dan vind je het vast niet erg om het zelf te monteren. De meeste veranda’s worden gemonteerd opgeleverd, maar bij een aantal modellen heb je ook de mogelijkheid om het zelf in elkaar te zetten. Een monteur kan je hier natuurlijk altijd bij helpen, mocht je het overzicht kwijtraken. Je hebt gereedschap en een stappenplan nodig. 

Verasol

Welk gereedschap heb ik nodig voor de montage van de serre?

Je hebt een aantal tools nodig wanneer je je overkapping gaat installeren. Ik ga dit op een rijtje voor je zetten. Je hebt, onder andere, nodig:

1.     Een waterpas

2.     Een boor- en schroefmachine

3.     Een ijzerzaag

4.     Een metaal- en gatenboor

5.     Een rolmaat

6.     Kit, om je veranda goed waterdicht te maken

7.     Een hamer

8.     Een stanleymes

9.     Iemand die je kan helpen: het is handig om dit met minimaal twee personen te doen.

Wanneer je jouw overkapping helemaal zelf gaat monteren, is het belangrijk om te weten waar de veranda precies moet komen te staan. Wordt de veranda aan huis geplaatst? Dan moet je rekening moeten houden met de bestaande muur. Zorg ervoor dat deze muur vrij is van obstakels, zoals lampen en planten en dergelijke. Zo voorkom je dat je op een gefocust punt in de montage opeens staat te klungelen.